.

A közösség neve:

Vasutasok Szakszervezet Nyugdíjas Alapszervezete

Címe: 5081 Szajol, Fő út 50.
Képviselőjének neve: Hajzlenszky István
Alapításának éve:

1982

Elérhetőség: Tel: 06 56/ 446-198

A Vasutasok Szakszervezet, a Nyugdíjas Alapszervezete 1982-ben alakult Szajolban, az Országos Szakszervezeten belül. Székhelye a Szajoli Vasutaskör Fő út.48.sz.alatti épület.

Az Alapszervezetet azok a nyugdíjasok alapították, akik nyugdíjba vonulás után, úgy gondolták, hogy még van feladatuk és tartozni akarnak valahová.

Az Alapszervezet létszáma 2012-ben 98 fő ebből a vezetőség:

 • Hajzlenszky István elnök,
 • Fő bizalmi Kocsis László
 • gazdaság vezető Szilák Lászóné,
 • a 4 bizalmi :
  • Haris Mihály,
  • Sági Ferenc,
  • Kanyó Gáborné,
  • Hegedűs Demeterné.

Az Alapszervezetnek 1997 óta az elnöke Hajzlesznky István.

A vezetőség alapvető feladata a tagsággal szemben, szolidaritás, a szociális támogatás, a vasutas nyugdíjas tagság életkörülményeinek javítása, a Vasúthoz való kötödés fenntartása.

A Vasutaskörben minden hétfőn 9-11 óráig fogadóórát tart a vezetőség. A tagok segítséget kapnak a különféle ügyintézéshez (Arcképes igazolványok érvényesítése, vállalati segély és egyéb).
A MÁV Nyugdíjintézet kimutatása alapján 200 fő MÁV nyugdíjas él Szajolban, akik nem élnek azzal a lehetőséggel, hogy mint nyugdíjas szakszervezeti tagok részesülhetnének pl üdültetésben, szociális segélyben

A községben működő "Civil kerekasztalon" részt veszünk minden negyedévben.

A tagság éves tagdíja 1.200.-Ft. A Nyugdíjas Alapszervezet vezetősége, amely 7 fő a Szajoli Nyugdíjas Vasutasok érdekében végzett önzetlen munkáját értékelve Szajol község testülete 2005-ben Szajol Községért kitüntető díjat adományozott.

2005 óta az alapszervezet elnöke Hajzlenszky István, szintén ebben az évben a MÁV Vezérigazgató helyettesi dicséretben részesült, 2010-ben .
2010-ben Szajol Községért kitüntető díjat kapott, ezzel is elismerve a Szajoli Vasutas Nyugdíjasok érdekében végzett munkáját.

A Vasutas Nyugdíjas Alapszervezet tevékenysége a Község életében nagyon fontos feladatot vállal fel.