Harmónia Szabadidő és Kultúrális Közhasznú Egyesület

A közösség neve: Harmónia Szabadidő és Kultúrális Közhasznú Egyesület
Címe: 5081 Szajol, Kölcsey Ferenc út 2.
Képviselőjének neve: Kerékjártó Tibor
Alapításának éve: 2005
Elérhetőség: Tel: 06 56/ 446-047 :: honlap: www.harmoniaszajol.hu
e-mail: konyvtar@szajol.hu
https://youtu.be/vHf0M_1y96M

Harmónia Szabadidő és Kulturális Közhasznú Egyesület létrejöttének bemutatása:

Településünk kis létszáma miatt kevés intézménnyel működik, (Általános Iskola; Óvoda; Háziorvosi Szolgálat; Védőnői Szolgálat) melyek meghatározott szolgáltatásokat tudnak nyújtani lakosainknak. Az itt élők igényei bővültek, az intézmények pályázati lehetőségei csökkentek, ezért néhány szakember úgy döntött, hogy tesz valamit az új szükségletek kielégítésére.

Így alakult meg 14 taggal (pedagógus, óvónő, környezetvédő, védőnő, orvos, szociális munkás, közművelődés szervező, jogász és nagy tapasztalattal rendelkező nyugdíjasok) a Harmónia Szabadidő és Kulturális Közhasznú Egyesület 2005. április 14-én. Hivatalos bejegyezése 2005. június 3-án történt meg. A létszám elmúlt hónapokban 24 főre nőtt.

Az Egyesület céljai:

  1. Szajol község közösségeinek segítése, közösségfejlesztés.
  2. Gyermek, fiatal és ifjúság korosztályok számára szabadidős, kulturális és sport tevékenységek elősegítése, szervezése.
  3. Szajol község kulturális értékeinek feltárása, ápolása, megőrzése.
  4. Környezet- és természetvédelmi kultúra fejlesztése, szemléletformálás.
  5. Hátrányos helyzetű társadalmi rétegek tartalmas közösségi életének segítése.
  6. Egészséges életmód és egészségkultúra fejlesztése.

szerepel az egyesületünk tagjai közötti kapcsolat erősítése, fejlesztése. Munkafolyamataink kimunkálása és hatékonyságának növelése.

Küldetésünknek érezzük a településen és régiónkban élő emberek számára tervezett programjaink- és ezáltal egyesületünk- megismertetését, ezzel járulva hozzá az itt élő emberek közösségé fejlesztéséhez, egészségkultúrájuk növeléséhez, szabadidejük hasznos eltöltéséhez- mely elképzeléseink és reményeink szerint e térség megtartó erejét is növelheti majd.

Az elkövetkező években szeretnénk még több gyermeket, felnőttet és időst „elcsalni” rendezvényeinkre. Növelni programjaink színvonalát, minőségét és számát. Szeretnénk településünkön közösséget formálni, alakítani és azok fennmaradását elősegíteni. Fontosnak tartjuk, hogy lakosaink ezen a kis településen is megleljék a számukra megfelelő időtöltést, és a két szomszédos település „húzóereje” csökkenjen, ne vándoroljanak el településünkről az itt lakók.