ASP pályázat

ASP rendszerhez csatlakozás

Szajol Községi Önkormányzat pályázatot nyújt be a KÖFOP-1.2.1-Vektor-16 kódszámú felhívásra. A pályázat segítségével teljesíteni tudjuk a 257/2016.(VIII.31) Korm. rendeletben (ASP rendelet) foglalt, önkormányzatokra vonatkozó előírásokat. Szajol az ASP Korm. rendelet 4.sz.mellékletében szereplő település, a csatlakozási kötelezettségünk 2017.január 01.

A fejlesztés során Eszközbeszerzésként 6 db munkaállomás beszerzése valósul meg, melyből 4 db. számítógép, monitorral, és 2 db laptop. A 6 db munkaállomás mindegyike az ASP Korm.rendelet 2.számú mellékletében felsorolt paraméterekkel rendelkezik. Beszerzésre kerül az eszközök között 2db nyomtató, 4db szünetmentes tápegység, Switch eszköz és Rack szekrény. Az ASP rendszerhez történő elektronikus ügyintézési szolgáltatás válik biztosítottá az állampolgárok és vállalkozások részére.

Az ASP Korm. rendeletben meghatározott határidőben megvalósul a csatlakozás, az előírt technikai feltételeknek megfelelő hardverek és hálózati struktúra kerül kialakításra, az új struktúrának megfelelő szabályzatok kerülnek kialakításra, megfelelően tisztított adatbázisok kerülnek átadásra, tesztelt és működő csatlakoztatott szakrendszerek kerülnek kialakításra.