MÁV Nyugdíjas Szegfű Klub

A közösség neve: MÁV Nyugdíjas Szegfű Klub
Címe: 5081 Szajol, Kölcsey Ferenc út 2.
Képviselőjének neve: Ivánovics János
Alapításának éve: 1991
Elérhetőség: Tel: 06 56/ 446-554
e-mail: konyvtar@szajol.hu
Klubfoglalkozások ideje: minden hónap második kedd 1400

Móráth Károlyné halála miatt 2011.február 8-án új vezetőség került megválasztásra. A klub új vezetője Móráth Károly, aki felesége két évtizedes munkáját viszi tovább.

Vezetőségi tagok:

  • Balogh Jánosné
  • Vinnai Józsefné
  • Kálmán Róza

Szajoli Vasutas Nyugdíjas Szegfű Klub 2011.szeptember 13-ántartotta fennállásának 20.évfordulóját.egybekötve a hagyományos Tisza-parti találkozóval.

A rendezvényen 154 fő vett részt az ország különböző helyiségeiből.(Dunakeszi, Budapest, Cegléd, Hatvan, Karcag, Törökszentmiklós, Mezőhék. Mezőtúr, Szeged, Csongrád, Szentes, Szolnok és Szajol klubjainak tagjai) A találkozó résztvevői jó hangulatban töltötték el ezt a napot.

Klubunk 15 éve, 1991 évben alakult. Fenntartó szerve a Szolnoki Vasutas Művelődési Központ. Éves munkaterv alapján dolgozunk, évente beszámolót tartunk az elvégzett munkáról, ill.. pénzügyi bevételünkről, kiadásunkról tájékoztatjuk klubtársainkat.

Pénzbevételünk a tagság tagdíjbefizetése, ill. a Szajoli Önkormányzat és a Budapesti MÁV Országos Nyugdíjas Szövetség pénzbeli támogatása, valamint pályázat útján kapott támogatás.

Vezetőség 5 főből áll, melyet a tagság választott meg. Havonta 1 alkalommal tartunk klubnapot, ahol a tagjaink elbeszélgetnek egymással, megvitatják a helyi-, megyei gazdasági-, és politikai életet, egymás gondjait, betegségeit mesélik el. Negyedévenként köszöntjük egymást 1 szál virággal névnapján, jelentősebb ünnepeket is megtartjuk pl.: Nőnap, Anyák napja, Vasutasnap, Idősek napja és Karácsony, amikor minden klubtársunkat megajándékozzuk.

Rendszeresen és aktívan részt veszünk Községünk ünnepségein, pl. választásokon és egyéb szervezett községi rendezvényeken. ?Szajol községért? kitüntetést , jutalmat 4 klubtársunk kapta meg az elmúlt években, név szerint: Móráth Károlyné, Kovács Lajosné, Erdélyi István és Erdélyi Istvánné.

Klubunk mindenki számára nyitott és a meglévő kapcsolatokat ápoljuk, tagja vagyunk a szajoli Civil szervezetnek is, pl. évente május elsején főzőversenyre is beneveztünk, 2006. évben Klubunk az 1 helyezést ért el a főzőversenyen, ahol Erdélyi István klubtársunk főzött.

Társklubokkal is rendszeres kapcsolatot tartunk, pl. Budapest Törekvés Klub, Karcag, Cegléd, Hatvan, de leginkább a Törökszentmiklós-i Klubbal és Szolnokon 3 klubbal akiknél több alkalommal is voltunk, az általuk szervezett rendezvényeken, pl. farsang, nőnap, Tiszaparti dalos találkozó, szüreti bál stb.

Jó a kapcsolatunk a szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskolával, Óvodával, a gyermekek rendezvényeinken műsorral kedveskednek az időseknek / a nagymamáknak, nagypapáknak/, mi ezt a szívességüket gyermeknapon köszőnjük meg: klubtársaink palacsintát sütnek, üdítővel, süteménnyel vidáman telik el a délután.

Programjainkban szerepel a színházlátogatás, több alkalommal voltunk Szolnokon az Aba Novák Művelődési Házban rendezett nótaesteken, legutóbb Munkácsy Mihály festményeit néztük meg Szolnokon, évente több alkalommal buszkirándulást szervezünk a közeli gyógyfürdőkbe. Elmúlt évek során voltunk Gyulán, Cegléden, Kisújszálláson, Szolnokon. 2006 évben 51 fővel voltunk 1 hétig Gyopáros-fürdőn üdülni. Már 6-ik éve tartjuk meg a Tisza-parti találkozót, ahová rendszeresen meghívjuk a társklubokat. Az ilyen találkozók adnak alkalmat arra, hogy a másik klub életét megismerhessük, tapasztalatot cserélhessünk, mely mindannyiunk munkáját előbbre viszi. Klubéletünkről készült fényképek, hűen tükrözik tevékenységünket, munkánkat, életünket, szórakozásainkat, s mindennapjainkat.