Szajol Községi Labdarúgó Klub

 

A közösség neve:

Szajol Községi Labdarúgó Klub

Címe: 5081 Szajol, Kölcsey Ferenc út 2..
Elérhetőség: Tel: 20/377-6032 , Fax: 56/599-334
e-mail: kun.66.mihaly@chello.hu
Honlap: www.gportal.hu/szajolklk
Alapítás éve: 1989
Színe: Pirosfehér
Az egyesület elnöke:
Kun Mihály
Elnökségi tagok: Németh Gábor
Matúz József
Kun István
Tóth Mihály
Edzők: Kun Mihály – ifi- és felnőtt csapat
Donkó Krisztián – U-13-as csapat
Szöllősi József – előkészítő csoport

A Szajol Községi Labdarúgó Klubnak jelenleg 5 sportcsoportban 6 korosztályban 95 igazolt, aktív labdarúgója van. A foglalkozásokat márciustól novemberig a sporttelep két füves pályáján tartjuk.2011-ben TAO-s pályázaton lehetőséget kaptunk a látvány csapatsportok támogatására.

Elődünk, a Szajol Községi Sportklub 1989-ben alakult, persze labdarúgás már jóval ezelőtt is volt a községben. 2003-ban alakultunk labdarúgó klubbá, mivel ekkorra a többi szakosztály már megszűnt. A Klub a kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején érte el legnagyobb sikereit. Előbb megnyerte a megyei II. osztály, majd a megyei I. osztály küzdelmeit, ezzel följutott az NB III-ba.

Itt a 2002-es év jelentette a csúcspontot, ekkor a felnőtt csapat a Mátra-csoport 2. helyén végzett. Sajnos ezután – a magyar futballban szinte törvényszerűen – a visszaesés évei következtek. Anyagi fedezet híján a ,,sikercsapat” szétszéledt, a megfiatalított gárda a következő bajnokságban ugyan még bent maradt az NB III-ban, de utána innen és a megyei I. osztályból is kiesett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben az időszakban rendkívül nehéz anyagi helyzetben volt a klub, máról holnapra éltünk, a csapat erősítéséről szó sem lehetett.

Csak köszönettel tartozunk azoknak a játékosoknak, akik vállalva a kudarcokat is, ebben a két évben nálunk futballoztak!

Jelenleg, immár harmadik éve, a megyei II. osztály mezőnyében található a szajoli csapat. Tavaly a 9. helyen végeztünk, az idén az ötödiken, a 2007/2008-as bajnokságban szeretnénk ismét előrébb lépni. Folytatjuk alapvető céljaink megvalósítását: elsősorban helyi és környékbeli fiatalokból egy jó szellemű, amatőr alapokon működő, de ütőképes gárda kialakítását, mellyel megcélozhatjuk a megyei I. osztályt. Emellett szeretnénk bővíteni utánpótlás bázisunkat, amely jelenleg 3 korosztályt ölel fel: U 19, U 13 és előkészítő.

Fotók: további fotó az egyesület honlapján: www.gportal.hu/szajolklk